Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

Dne 08. 06. 2022 se uskutečnilo ve věznici výjezdní zasedání členů Ústavně-právního výboru Poslanecké sněmovny v čele s předsedou výboru Radkem Vondráčkem. Delegaci doprovodil náměstek ministra spravedlnosti Antonín Stanislav a generální ředitel Vězeňské služby Simon Michailidis.

Generální ředitel po přivítání poslanců tyto seznámil s činností Vězeňské služby a s problematikou aktuálních otázek českého vězeňství. Následovala prezentace ředitele věznice, Martina Boháče, který se soustředil na aktuální počty vězněných osob ve Věznici Jiřice, na problematiku zaměstnávání, personální otázky a aktuální trendy penitenciární praxe.

Poslanci měli možnost prohlédnout si areál tzv. „Otevřené věznice“ a seznámit se s filozofií a metodami zacházení s odsouzenými ve standardizovaném „Programu Výstupní oddíl-Otevřená věznice“. Následovala prohlídka ubytovny odsouzených v oddělení s vysokým stupněm zabezpečení, Sběrného eskortního střediska a provozovny Střediska hospodářské činnosti, které mimo jiné zajišťuje výrobu nábytku pro potřeby nejenom státních institucí, ale i soukromých subjektů.

hap

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.