Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

JIŘICE 14. ledna (VS ČR) - Dne 18. 12. 2017 se tradičního „Křesla pro hosta“ zúčastnil předseda Ekumenické rady církvi a kazatel Českobratrské církve evangelické Mgr. Daniel Ženatý, bývalý pardubický vězeňský kaplan.

„Ekumenická rada církví v České republice je společenstvím křesťanských církví, které vyznávají Pána Ježíše Krista jako Boha a Spasitele podle Písem Starého a Nového Zákona a usilují uskutečňovat své poslání společně ke slávě jednoho Boha, Otce i Syna i Ducha svatého.“

Pan Ženatý řekl krásnou myšlenku, že rozdělení „Církve“ na různé denominace a nejednota je hřích, dále odpovídal na otázky vězněných osob bezmála dvě hodiny. Je potřeba připomenout, že jednota křesťanů není pouhá hezká myšlenka, ale snaha některých z nás, ale touha a vůle našeho společného Pána Ježíše Krista, vyjádřená modlitbou, se kterou se obrací k Otci: “aby všichni byli jedno… aby svět uvěřil” (Jn 17,21). Je tedy povinností všech křesťanů usilovat o jednotu a pracovat pro ni. Nejdůležitější však je se za ni modlit. Jednota křesťanů je totiž dar, který nám už u Otce vyprosil sám Pán Ježíš Kristus.

kaplan

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X