Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

Dne 4. června se za spolupráce s Mezinárodním vězeňským společenstvím uskutečnila v prostorách Okrasné zahrady věznice opakovaně akce pod názvem Den s dítětem.

Při této akci, jejímž hlavním cílem je podpora sociálních vazeb odsouzených se svými dětmi a partnerkami, měli věznění otcové možnost strávit den ve společnosti svých rodin, pro které byl připraven pestrý program, který obsahoval společenské a sportovní hry, týmové soutěže otců s dětmi, soutěže dětí, koncert, malování, společné stolování rodin, odborné poradenství dle potřeb partnerek a mnohé další. Čas zbyl i pro okamžiky, kdy si rodiny mohly v klidu pohovořit. Za soutěže byly děti hojně odměňovány a každý člen rodiny měl možnost zažít radost a uvolnění jako malou ochutnávku budoucí radosti, která rodiny čeká po návratu odsouzených z výkonu trestu. Pro rodiny byl zajištěn nejen krásný program, ale i celodenní pohoštění, několik svačin a oběd.

Programu se účastnilo 11 odsouzených a jejich nezletilé děti a rodiny.

Na závěr lze konstatovat, že celá akce se shledala s pozitivním ohlasem a to nejen ze strany rodin odsouzených, ale i ze strany vězněných otců rodin.

 

hap

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X