Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

JIŘICE 21. září (VS ČR) – Jiřická věznice měla možnost přivítat šestičlennou delegaci texaských kolegů, představitelů Odboru trestní justice státu Texas a Sam Houston State University v Huntsvillu.

Delegace pod vedením výkonného ředitele Odboru trestní justice státu Texas pana Bryana Linka Colliera zahájila svou exkurzi přivítáním a prezentací věznice ze strany ředitele věznice plk. Ing. Boháče, který krátce pohovořil o historii vzniku věznice, o celkové koncepci věznice, o systému zaměstnávání a odborného zacházení s vězněnými osobami. Představen byl i chod Sběrného eskortního střediska, oddílů se specifickými formami zacházení a Střediska hospodářské činnosti, které mimo jiné zajišťuje výrobu kancelářského nábytku pro státní správu.

Pro návštěvníky byla v rámci odpoledního programu připravena prezentace a prohlídka objektu tzv. „Otevřené věznice“, kde měli kolegové z Texasu možnost blíže se seznámit nejenom s chodem, filozofií a formami odborného zacházení realizovaného standardizovaného programu, ale byl jim představen i inovativní projekt „Tlapka v dlani“, díky kterému je již čtvrtá generace budoucích vodících psů socializována ve věznici.

Celkově lze konstatovat, že exkurze se setkala s pozitivní odezvou ze strany texaských kolegů a vzájemně došlo k předání zkušeností na poli penitenciární praxe.

 

hap

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X