Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

Plyšová a látková zvířátka udělaly radost nejen dětem v mateřské školce, ale i zdravotnímu personálu v nemocnici.

Věznice Bělušice obdarovala dalšími výrobky děti i dospělé. Odsouzení vyrobili od návrhu po poslední steh další plyšová a látková zvířátka. Speciální pedagožka Mgr. Očková v zastoupení ředitele věznice plk. Kroupy předala tyto výrobky na dvě místa do města Teplic. Dětem po návratu do Mateřské školy v Teplicích Na Kopečku udělaly velkou radost mořští koníci, trpaslíci, kačenky, pejsci a další hračky. Jejich úsměvy ve tvářích byly velkým poděkováním za výrobky, které vězni ve Věznici Bělušice zhotovují již přes tři roky a neustále se v jejich výrobě zdokonalují. 

Velké dekorativní trpaslíky a kočky, které lze využít též jako zábranu proti průvanu obdržel personál z MS centra (MS z angl. označení roztroušené sklerózy "multiple sclerosis" či RS centra) a dětské neurologie jako poděkování za jejich práci během pandemie. 

Hračky a dekorativní předměty z látek i pedigu jsou dále průběžně vyráběny při aktivitách s odsouzenými díky odborné práci zaměstnanců věznice. Nové výrobky budou předány do dalších neziskových organizacích jako jsou například léčebny dlouhodobě nemocných či domovy důchodců, kde potěší seniory. (DVra)

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.