Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

BĚLUŠICE ( 12.10.2021) VS ČR- Další setkání odsouzených s jejich blízkými, tentokráte ve spojení s bohoslužbou.

Rodinná bohuslužba ve Věznici Bělušice je projekt zpracovaný bělušickými kaplany. Jedná se o setkání odsouzených s jejich rodinnými příslušníky, případně s osobami jinak blízkými, při společném slavení bohoslužby. Kaplani přicházejí z různých církví (Římsko-katolické a Církve adventistů sedmého dne), tudíž se jedná o bohoslužbu ekumenickou, což vnímáme jako pozitivní rozměr projektu. Každý odsouzený, který projde přísným sítem výběru, může pozvat až dva „své lidi“. Celá akce získává zvláštní kouzlo tím, že je pořádána na Okrasné zahradě  Věznice Bělušice. Ta sice k věznici patří a bezprostředně s ní sousedí, ale nachází se mimo její areál, jde o aktivitu mimo prostory věznice.

V podzimním období letošního roku se akce tohoto typu uskutečnila již podruhé. Celkem se projektu zúčastnili tři kaplani, neboť jeden z návštěvníků přítomných odsouzených působí jako kaplan v jiné věznici a byl pozván jako návštěva jednoho z vězňů. Byla to příjemná a radostná setkání, při kterých nechybělo společné povídání a vlastní bohoslužby, které jsou příležitostí předložit Bohu osobní prosby a starosti, příležitostí děkovat za všechno dobré, co v životě nacházíme a v neposlední řadě nabídnout Boží spravedlnosti a lásce vlastní chyby k odpuštění a rozhodnutí jít životem po té správné stezce.

Těšíme se, že se bude akce opakovat a že se jí budou moci účastnit i další odsouzení po splnění požadovaných podmínek. (Zdeněk Martasek a Radomír Kuchař)

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.