Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

BĚLUŠICE 3. října (VS ČR) - Dne 27. září se v Praze uskutečnila závěrečná konference česko-saského projektu „Justice CZ-SN“. Věznice  Bělušice v projektu financovaného z prostředků Evropské unie figurovala jako jedna z osmi věznic z ČR a Saska, jejichž zástupci v rámci konference podepsali dohody o další spolupráci.

Na konferenci vystoupilo několik významných hostů, náměstek ministra spravedlnosti pan Karel Dvořák a generální ředitel vězeňské služby genmjr. Simon Michailidis, prostřednictvím video-pozdravu také saská ministryně spravedlnosti paní Karla Meier a dále mimo jiné zástupci Velvyslanectví SRN v Praze a Generálního konzulátu ČR v Drážďanech, představitelé Kontaktní kanceláře Svobodného státu Sasko v Praze nebo zástupce poskytovatele dotace z Ministerstva pro místní rozvoj ČR.

Zástupci všech dotčených věznic na konferenci odprezentovali své poznatky získané během workshopů uskutečněných v partnerských věznicích (Bělušice-Waldheim, Nové Sedlo-Chemnitz, Ostrov-Dresden a Rýnovice-Bautzen). Ze všech zúčastněných bylo cítit nadšení a ochota pokračovat ve výměně zkušeností, což stvrdili ředitelky a ředitelé uvedených věznic svými podpisy na dohodách o další spolupráci.

Nutno zmínit, že realizace projektu trvajícího dva roky, byla možná díky prostředkům z Evropského fondu pro regionální rozvoj a Programu na podporu přeshraniční spolupráce mezi Svobodným státem Sasko a Českou republikou pro léta 2014-2020. (JP)

https://www.vscr.cz/media/organizacni-jednotky/belusice/udalosti/emblem-europaeische-union-mit-verweis-fonds-farbe.jpg

 

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.