Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

BĚLUŠICE 11. listopadu (VS ČR) - Vlčí mák jako symbol dne válečných veteránů si dne 11.11.2021, na své uniformy i civilní oblečení připnuli všichni přítomní zaměstnanci Věznice Bělušice, aby podpořili nejen válečné veterány, ale i další těžce zraněné hasiče, záchranáře a policisty.

Díky nápadu zaměstnankyň správního oddělení s podporou ředitele věznice plk. Kroupy, byla vytvořena kasička, kde mohou příslušníci i civilní zaměstnanci vložit dle svého uvážení finanční částku, která bude uložena na konto válečných veteránů. Na počest tohoto významného dne se zaměstnanci Věznice Bělušice se symboly vlčích máků vyfotili a fotografie zveřejnili na sociálních sítích. (DVra)

Den válečných veteránů - 11. listopad je vzpomínkou na vojáky, kteří zemřeli ve válečných konfliktech. Jejich památku připomíná vlčí mák, který se stal mezinárodním symbolem všech válečných veteránů, padlých vojáků a obětí válek na celém světě. Tento vlčí mák symbolizuje respekt nebo příslušnost k válečným veteránům, službu v ozbrojených silách, nebo jen podporu těmto statečným mužům a ženám.

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.