Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

10.09.2022 (BĚLUŠICE) VS ČR Udržování sociálních vazeb je pro odsouzené velmi důležitým motivačním prvkem pro plnění povinnosti ve výkonu trestu odnětí svobody.

Dne 10.09.2022 se ve Věznici Bělušice díky dlouholeté spolupráci s Mezinárodním vězeňským společenstvím z.s. (dále jen MVS) konal Den s dítětem. Akce se uskutečnila ve venkovních prostorách okrasné zahrady věznice a byla zrealizována již potřetí. Cílem projektu s oficiálním názvem "Den s dítětem ve spolupráci s nevládní neziskovou organizací" je primárně utužování vztahů mezi odsouzenými otci a jejich rodinami během výkonu trestu odnětí svobody. Umožnění kontaktu s rodinou v mimo střeženém prostoru věznice, respektive mimo prostory standardní a neosobní návštěvní místnosti. Prožitky odsouzených a jejich rodinných příslušníků z průběhu akce se přibližují civilním podmínkám, což přispěje k upevňování a posilování sociálních vazeb odsouzených. Tento projekt, ve spolupráci s nevládní neziskovou organizací - MVS slouží také jako nástroj změny pohledu společnosti na odsouzené a jejich rodiny. Tohoto projektu se zúčastnili, jak ředitelka MVS Gabriela Kabátová, tak ředitel Věznice Bělušice plk. Ondřej Kroupa, kteří při zahájení akce uvedli, že vztah s rodinami a zejména dětmi je pro odsouzené velkým motivačním ukazatelem pro plnění svých povinností ve výkonu trestu odnětí svobody a po propuštění při nepáchání trestné činnosti. Účast byla umožněna dvanácti vybraným odsouzeným splňujícím podmínky pro opuštění věznice a mohli se tak nad rámec zákonných návštěv v průběhu celého dne si s dětmi hrát, zasoutěžit si, obejmout je, popovídat i zazpívat. Dobrovolníci od MVS  pro děti a jejich tatínky připravili worshopy, hry, písničky i spoustu jídla a pití. Dárečky, fotky diplomy a barevná trička s připomínkou na tento den obdrželi všichni účastníci tohoto dne díky sponzorům MVS a Ministerstvu spravedlnosti, kteří tuto akci finančně zastřešovali. Na základě velkých pozitivních ohlasů na tento den se konstatovali vedení obou organizací, že se nejednalo o poslední projekt na kterým budou spolu participovat. (Dvra)

O MVS

Mezinárodní vězeňské společenství, z.s. je křesťanské sociální hnutí bez rozdílu vyznání. MVS pomáhá všem, kterých se dotkl zločin: obětem trestných činů, odsouzeným, propuštěným, rodinám všech, zejména dětem vězňů a pracovníkům justice. MVS je součástí Prison Fellowship International, největší křesťanské světové dobrovolnické organizace v oblasti vězeňství, která pracuje ve více jak 120 zemích.

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.