Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

BĚLUŠICE (10. srpna) VS ČR - Den s dítětem, akce která umožnila vybraným odsouzeným se setkat s dětmi mimo střežený prostor věznice. Prožitky vězňů a jejich rodinných příslušníků z průběhu akce se přibližují civilním podmínkám, což přispěje k upevňování a posilování sociálních vazeb odsouzených.

Již počvrté se počátkem září konal ve Věznici Bělušice Den s dítětem ve spolupráce s Mezinárodním vězeňským společenstvím. Projekt se uskutečnil ve venkovních prostorách okrasné zahrady Věznice Bělušice, která akcím tohoto formátu již několik let slouží. Cílem projektu s oficiálním názvem "Den s dítětem ve spolupráci s nevládní neziskovou organizací" je primárně utužování vztahů mezi odsouzenými otci a jejich rodinami během výkonu trestu odnětí svobody. Umožnění kontaktu s rodinou v mimo střeženém prostoru věznice, respektive mimo prostory standardní a neosobní návštěvní místnosti. Prožitky odsouzených a jejich rodinných příslušníků z průběhu akce se přibližují civilním podmínkám, což přispěje k upevňování a posilování sociálních vazeb odsouzených. Tohoto projektu se zúčastnili, jak ředitelka MVS Gabriela Kabátová, tak ředitel Věznice Bělušice plk. Ondřej Kroupa, kteří při zahájení akce uvedli, že vztah s rodinami a zejména dětmi je pro odsouzené velkým motivačním ukazatelem pro plnění svých povinností ve výkonu trestu odnětí svobody a po propuštění při nepáchání trestné činnosti. Účast byla umožněna dvanácti vybraným odsouzeným splňujícím podmínky pro opuštění věznice a mohli se tak nad rámec zákonných návštěv v průběhu celého dne si s dětmi hrát, zasoutěžit si, obejmout je, popovídat i zazpívat. Dobrovolníci od MVS  pro děti a jejich tatínky připravili worshopy, hry, písničky i spoustu jídla a pití. Krásné počasí doprovázela živá hudba skupiny On fire z Prahy. Dárečky, fotky diplomy a barevná trička s připomínkou na tento den obdrželi všichni účastníci tohoto dne díky sponzorům MVS a Ministerstvu spravedlnosti, kteří tuto akci finančně zastřešovali. Na základě velkých pozitivních ohlasů na tento den se konstatovali vedení obou organizací, že se nejednalo o poslední projekt na kterým budou spolu participovat. (Dvra)

O MVS

Mezinárodní vězeňské společenství, z.s. je křesťanské sociální hnutí bez rozdílu vyznání. MVS pomáhá všem, kterých se dotkl zločin: obětem trestných činů, odsouzeným, propuštěným, rodinám všech, zejména dětem vězňů a pracovníkům justice. MVS je součástí Prison Fellowship International, největší křesťanské světové dobrovolnické organizace v oblasti vězeňství, která pracuje ve více jak 120 zemích.(Dvra)

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.