Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

BĚLUŠICE (04.09.2021) VS ČR - Letos již podruhé se mohli odsouzení z Věznice Bělušice díky Dnu s dítětem pořádaným Mezinárodním vězeňským společenstvím setkat se svými dětmi.

Letos již podruhé se ve Věznici Bělušice uskutečnil projekt Mezinárodního vězeňského společenství, z.s. Den s dítětem, v rámci kterého mohlo 12 vybraných odsouzených tatínků strávit sobotní den se svými dětmi a partnerkami. Akce se uskutečnila na okrasné zahradě Věznice Bělušice od 9 do 17 hodin. (standardní návštěvy trvají tři hodiny). Hlavním cílem projektu je udržení rodinných vazeb cílených na děti.

Tentokráte se projektu zúčastnil i její ambasador herec Filip Tomsa a moderátoři české televize Bára Černošková a Jiří Kalemba, kteří celou akci moderovali a rovněž doplnili i o vyprávění na účasti na letošních letních olympijských hrách.  Pro účastníky byli připraveny kreativní worshopy, celodenní občerstvení a stejnobarevná trička, která opticky rodiny spojily jako celek. Celou akci doplňoval svou hudbou DJ, maskoti večerníčka a duháčka a i fotokoutek, kde se rodiny mohli nechat společně či s ochotnými hosty vyfotit a mít tak na památku společnou fotografii. Na závěr všechny přítomné děti obdržely spoustu dárků a nechyběly bohužel ani slzy při loučení se svými tatínky. (DVra)

O MVS

Mezinárodní vězeňské společenství, z.s. je křesťanské sociální hnutí bez rozdílu vyznání. MVS pomáhá všem, kterých se dotkl zločin: obětem trestných činů, odsouzeným, propuštěným, rodinám všech, zejména dětem vězňů a pracovníkům justice. MVS je součástí Prison Fellowship International, největší křesťanské světové dobrovolnické organizace v oblasti vězeňství, která pracuje ve více jak 120 zemích.

 

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.