Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

BĚLUŠICE (07.09.2021) VS ČR - 5 odsouzených a 7 zaměstnanců z Věznice Bělušice se aktivně zúčastnilo 6. ročníků běhu "Uteč předsudkům".

Pod heslem "Uteč předsudkům" se i za účasti zaměstnanců a odsouzených z Věznice Bělušice konal 6. ročník Yellow Ribbon Run - Běhu se Žlutou stužkou, do kterého se zaregistrovalo přes 650 běžců. Zaměstnanci Věznice Bělušice v čele s ředitelem věznice plk. Ondřejem Kroupou a jeho zástupcem Jiří Vondrou utvořili spolu s vězni tři štafety, které se účastnili přímého běhu v Aktivním lesoparku v Praze 6. Závod odstartoval představitel titulní role filmu Zátopek herec Dejvického divadla Václav Neužil. Akce se rovněž zúčastnil herec a scenárista Petr Čtvrtníček.

Na tuto akci se všichni přítomní v průběhu roku v rámci schváleného projektu připravovali průběžně, při realizaci programu zacházení s odsouzenými. Do běhu se rovněž zapojilo celkem 250 virtuálních běžců, bělušickou věznici ve virtuálním běhu zastoupily ženy z oddělení správního. Cílem projektu je upozornit na obtížnou integraci lidí s trestnou minulostí do společnosti a odbourání předsudků vůči těm, kteří hledají šanci na nový začátek. (DVra)

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.