Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

11.11.2022 (BĚLUŠICE) VS ČR - Perný den ve Věznici Bělušice - setkání s bývalými zaměstnanci, návštěva z Norska a keramický worshop.

Dne 10.11.2022 bylo ve Věznici Bělušice rušno. V jeden den se konaly tři akce, které zaměstnanci věznice bravůrně zvládli. Po covidové pauze se po třech letech konalo tradiční setkání s bývalými zaměstnanci věznice, navštívili nás kolegové z Norska, kteří pomohli implementovat program pro otce s názvem "Pappa program" do českých věznic a rovněž se konal další běh keramického workshopu.

Setkání s bývalými zaměstnanci věznice je dlouholetá tradice. Vedení Věznice Bělušice si práce bývalých příslušníků i civilních zaměstnanců velice váží, proto se tyto akce konají, pokud to situace dovolí, každým rokem. Letošní setkání s názvem „Co nového v naší vaší věznici“ uvedl ředitel Věznice Bělušice plk. Ondřej Kroupa, který seznámil přítomné s novinkami ve věznici, následovala prezentace a prohlídka prostor věznice, kde si senioři měli možnost prohlédnout svá bývalá pracoviště. Po obědě si mohli účastníci akce při kávě a zákusku popovídat se současnými zaměstnanci věznice a dozvědět se i další zajímavosti ze života ve Věznici Bělušice. 

Návštěva z Norska ve složení lektorek Pappa programu navštívila první věznici pro odsouzené muže v České republice. Zhlédli prostory věznice i místnosti pro realizaci uvedeného programu. Dále měli možnost si popovídat s vězni, kteří jsou již zařazeni do projektu. (Pappa program, jehož účelem je posílit u vězněných otců schopnost zvládat svou otcovskou roli, získat povědomí o potřebách dítěte, které se dostalo do nové životní situace způsobenou uvěznění otce, získat povědomí o vlastní kriminalitě a přispět ke snížení možné budoucí kriminality.)

Keramický workshop trvá díky psycholožce věznice PhDr. Houdkové a spolupráci Věznice Bělušice s keramickým ateliérem Praha 10 již 19 let. Odsouzení během něj mají možnost se rekvalifikovat v keramické a estetické tvorbě a na závěr kurzu získat osvědčení, které mohou využít v civilním životě a získat tak lepší uplatnění na trhu práce či při využití svého volného času. 

(Dvra)

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.