Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

OPAVA 11.listopadu (VS ČR) - Oddělení výkonu zabezpečovací detence si včera prohlédli zaměstnanci Psychiatrické nemocnice v Opavě.

11-ti členná skupina odborníků z PN Opava nejprve shlédla zajímavou prezentaci, po které se diskutovala témata jako program dne chovanců, režimová opatření či průběh návštěv.  

Psychiatry, psychology, vrchní sestru a adiktology při prohlídce je zaujal celý terapeutický komplex, velmi ocenili relaxační zázemí chovanců a zvažovali, kde by ho mohli vytvořit také v PN Opava. Líbila se jim kooperace zaměstnanců detence, zaujal je PC systém, kam mají přístup všichni odborní zaměstnanci, kteří se účastní  péče o chovance. 

Za prohlídku byli velmi vděční, většina z nich měla dosud o detenci jen obecné informace. V rámci terapeutického přístupu k chovancům je pozitivně překvapila například canisterapie nebo zoo koutek. Přínos návštěvy je důležitý pro všechny zúčastněné, neboť spolupráce PN Opava a Oddělení výkonu zabezpečovací detence se bude jistě postupem času prolínat stále častěji.

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.