Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

OPAVA 24. února (VS ČR) - V minulých dnech jsme oslovili studenty dvou středních škol.

Dne 17. února 2023 se uskutečnila na Masarykově střední zemědělské škole a Vyšší odborné škole v Opavě náborová kampaň, při které byli osloveni studenti maturitních ročníků nadstavbových oborů.

V rámci náborové akce byly prezentovány aktuální možnosti zaměstnání, včetně ukázky  výstroje a výzbroje příslušníků VS ČR. Studenti tak měli možnost zažít na vlastní kůži omezení na svobodě v podobě aplikace donucovacích prostředků (spoutání pomocí opasku, pout, přiložení předváděcích řetízků apod.).

Akce se setkala s velkým ohlasem jak ze strany studentů, tak i vedení školy, se kterým jsme se dohodli na další spolupráci.

20. února 2023 pak na základě pozvání navštívilo opavskou věznici vedení Střední školy technické v Opavě, včetně kariérové poradkyně, za účelem navázání spolupráce v oblasti uplatnění studentů na pracovním trhu po získání středoškolského vzdělání. Pracovníci školy po seznámení se základními informacemi o pracovních podmínkách absolvovali  prohlídku věznice s obsáhlým výkladem, aby mohli konkrétní pracovní podmínky ve věznici, ale i benefity ve formě využívání zaměstnanecké posilovny apod. prezentovat svým studentům.

V rámci setkání byla úspěšně navázána vzájemná spolupráce s oboustranným příslibem konzultačních schůzek pro případné zájemce – studenty třetích nebo maturitních ročníků.

 

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.