Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu
  1. ročník Speciálních prohlídek Věznice a ÚVZD Opava s vloženým závodem jednotlivců se uskutečnil ve dnech 22. - 23. 10. 2019

Akce organizovaná Věznicí a ústavem pro výkon zabezpečovací detence v Opavě ve spolupráci s Kynologickým cvičištěm Opava - Kylešovice  byla rozložená do dvou dnů a skládala se ze dvou disciplín – pachové práce a poslušnost. Akce se zúčastnili psovodi z věznic Opava, Heřmanice, Břeclav, Vinařice, Jiřice, Ostrava, Olomouc, Jiřice, Brno, Kuřim, Rapotice, Znojmo a PČR Moravskoslezského kraje.

V případě pachových prací šlo o vyhledávání omamně psychotropních látek v uzavřených bedýnkách, nákladních vozidlech, papírových krabicích, knihách a na celách odsouzených, kdy tyto prohlídky byly prováděny za běžného provozu věznice. Účelem závodu bylo provádět pachové práce tak, aby byly co nejblíže k praktickému výkonu služby. Jednotlivé disciplíny byly rozloženy na několika místech: v areálu věznice, v prostorách Armády ČR a na Kynologickém cvičišti v Opavě.

O spravedlivé posuzování disciplín se postarali vedoucí VSSK Jiřice ppor. Daniel Lusk a prap. Josef Šesták z Věznice Břeclav.

Umístění v kategorii „Pachové práce“:

  1. nprap. Strojil Radovan, pes Bandit 3204 (V Opava) 
  2. prap. Pohl Josef, fena Enny 0606 (V Rapotice) 
  3. ppor. Kohutová Dagmar, pes Hornet 2414 (VSSK Jiřice) 

Umístění v kategorii „Poslušnost“:

  1. prap. Mgr. Štefková Táňa, fena Cher 3108  ( V Ostrava   )                    
  2. ppor. Kohutová Dagmar, pes Hornet 2414 (VSSK Jiřice)                     
  3. prap. Somr Jan, pes Prost (PČR MSK)                      

 Celkové pořadí:

  1. nprap. Strojil Radovan, pes Bandit 3204 (V Opava)                
  2. prap. Pohl Josef, fena Enny 0606 (V Rapotice)              
  3. ppor. Kohutová Dagmar, pes Hornet 2414 (VSSK Jiřice) 

 Věříme, že závod o putovní pohár ředitele Věznice a ÚVZD Opava bude mít nadále pokračování. Účastníci si mohli vzájemně vyměnit zkušenosti a poznatky týkající se výcviku služebních psů.

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.