Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

OPAVA 1. března - Pět ptačích krmítek dělá parádu na zahradách před Denním stacionářem pro seniory, Domem svatých Cyrila a Metoděje ve Vlaštovičkách nebo sociálně terapeutickou dílnou Radost v Jaktaři. Speciálně pro Charitu Opava je vyrobili chovanci Ústavu pro výkon zabezpečovací detence, který je součástí opavské věznice.

Chovanci ústavu pro výkon zabezpečovací detence  vyrobili krmítka pod vedením speciálního pedagoga, který výrobky předal manažerce Charity Opava. Jsou vyrobena z podpalového dříví, které slouží chovancům pro pracovní aktivity. Věznici a ústav pro výkon zabezpečovací detence v Opavě už s Charitou Opava pojí vícero společných akcí. Odsouzené ženy již několikrát vyrobily drobné dárkové předměty, které pak koledníci Tříkrálové sbírky rozdávali dárcům. Občanská poradna zde zase uspořádala sérii preventivních vzdělávacích přednášek o finanční gramotnosti pro ženy, kterým končil nepodmíněný trest a chystaly se vrátit zpět na svobodu. 

Darem krmítek zřejmě spolupráce nekončí. Ze stejného materiálu, z jakého jsou krmítka, budou chovanci vyrábět také takzvané hmyzí domečky, které mohou být pak darovány také například charitě.

 

bas
 

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.