Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

Vězeňská služba ČR ve spolupráci s Českou televizí Vás zve na výstavu Uzamčený svět. Výstava je připravena v návaznosti na stejnojmenný dokumentární film. Tento film režiséra Karla Žaluda byl vloni oceněn na Mezinárodním festivalu dokumentárních filmů v Jihlavě jako nejlepší český dokument. V současné době je formou šestidílného seriálu vysílán na ČT2.

Výstava představuje výběr výtvarných prací odsouzených, které vznikly pod odborným vedením pracovníků vězeňských služeb v České republice, Německu a Polsku. Nejedná se o prezentaci výsledků volnočasové činnosti vězňů, ale o představení pedagogické a terapeutické práce s výtvarným projevem, jejímž cílem je kultivace osobnosti a změna životních postojů.

K výstavě je připraven doprovodný program ve formě tří komentovaných prohlídek pro odbornou i širokou veřejnost, během nichž vás ředitel Věznice Teplice Petr Blažek a kurátor výstavy Jiří Mach provedou světem věznice a specifiky práce s výtvarným projevem odsouzených.

Výstava potrvá od 8. února do 31. března 2019.

Místo konání výstavy: Hotel Květnice, Na Květnici 10, Praha-Nusle (nedaleko od stanice metra Pražského povstání, nebo stanice Palouček tramvaje č. 18 a autobusu č. 193)

Otevírací doba pro veřejnost: denně 10 – 18 hod.

Vernisáž výstavy: 7. února v 17 hod.

Komentované prohlídky 15. února, 8. a 22. března vždy od 10 hodin.

Kurátor výstavy pan Jiří Mach Pozvánku najdete zde.

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.