Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

TEPLICE – ŽIM 2.října (VS ČR) – v rámci extramurálních aktivit se odsouzení z Vazební věznice v Teplicích zapojili do pomocných výkopových prací, pro útulek, který se zabývá ochranou a péčí o opuštěná, týraná a nalezená zvířata v Žimu u Teplic.

Na základě žádosti vedení útulku AniDef z.s. se odsouzení z vazební věznice Teplice zapojili do pomoci při výkopových pracích, kde odsouzení vykopali strouhu, do které se vložilo potrubí potřebné pro svod odpadní vody z vedlejší budovy útulku, díky čemuž se zvedne hygienický standard zařízení.

Útulek AniDef se zabývá pomocí opuštěným, toulavým a týraným psům a kočkám. V zařízení útulku o celkové kapacitě 30 psů a 15 koček přijímají psy a kočky, z velké většiny pocházející z ulice. Mnoho těchto zvířat se do útulku dostane ve zhoršeném fyzickém a psychickém stavu.

 

O brigádnickou činnost odsouzených je ze strany organizací a institucí nacházející se na Teplicku obrovský zájem, kdy naším primárním cílem je pomoc, tam kde je to zapotřebí. Díky těmto podobným společnosti prospěšným aktivitám, vazební věznice pomáhá odsouzeným, připravovat se na propuštění z výkonu trestu a tím přispívá ke snižování míry recidivy.

 

Vysvětlivka: Extramurální aktivita je aktivita, které probíhají výhradně za dohledu zaměstnanců věznice, jsou pro odsouzené především přípravou na pobyt na „svobodě“, ale i určitou motivací. Účelem je zvládnutí kontaktu odsouzených s civilním prostředím po letech strávených za mřížemi. Jedná se především o opuštění věznice v souvislosti s návštěvou (dle § 19, odst. 8 ZVTOS.) a opuštění věznice v doprovodu zaměstnance (dle § 53, odst. 6 ŘVTOS). 

 

Autor D.K.

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X