Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

TEPLICE 1.-2.října (VS ČR) – Začátkem měsíce října se Vazební věznice Teplice prezentovala na oslavách 70. výročí vzniku Střední průmyslové školy Teplice, kde součástí probíhajících oslav byl k vidění již 8. ročník Autosalonu a další bohatý kulturní program.

Vězeňská služba ČR, zastoupená zaměstnanci Vazební věznice Teplice, se při těchto oslavách prezentovala v plné síle. Zde ukázala svou dynamickou tvář, kde v rámci modelové situace zásahová jednotka příslušníků věznice zpacifikovala útočícího agresora, kterého odvedla spoutaného do eskortního vozidla.

Dále vazební věznice pro účastníky oslav připravila statickou prezentaci, která spočívala v ukázce taktické výzbroje, kterou si mohli účastnící vyzkoušet a byť jen na chvilku zažít pocit příslušníka připravujícího se na střet s agresorem.

 

Proběhla zde také ukázka střelných zbraní a donucovacích prostředků, které také přitáhli velikou pozornost návštěvníků, díky tomu, že měli možnost si veškeré zbraně vzít do ruky. Součástí této ukázky byl i odborný výklad od příslušníků věznice, což se setkalo s velmi pozitivní odezvou hostů.

 

V neposlední řadě mělo pozitivní odezvu představení Vězeňské služby jako stabilního zaměstnavatele. Kdo měl zájem, obdržel základní informace o služebním i pracovním poměru a přehled volných pozic v rámci regionu. Vězeňská služba potřebuje posílit nejen řady příslušníků, ale nabízí též širokou škálu pozic odborných zaměstnanců.

 

Účast vazební věznice na této akci byla pořadatelem a účastníky hodnocena jako velmi profesionální, poučná, ale zároveň i zábavná. Již nyní víme, že spolupráce se SPŠ Teplice bude nadále aktivní a přínosná.

 

Autor D.K.

Sdílet článek

Facebook
Platforma X