Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

OLOMOUC 25. června (VS ČR) – Vedení Vazební věznice Olomouc umožňuje odsouzené v rámci pracovní činnosti na prádelně vyrábět drobné látkové předměty pro Domov Zvíkovecká kytička.

Odsouzená se nachází ve vazební věznici ve výkonu trestu odnětí svobody za majetkovou trestnou činnost. Její nezletilá dcera je umístěna v sociálním zařízení „Domov Zvíkovecká kytička“, kde se zapojuje do aktivit jako jsou cvičení, muzikoterapie s tancem, nebo práce v textilních a výtvarných dílnách. Odsouzená matka se v rámci své terapie s psycholožkou Miroslavou Šperlichovou rozhodla pomoci své dceři, ale i ostatním dětem v zajištění pomůcek na zmíněné aktivity. Speciální pedagožka Andrea Chromcová obstarává a poskytuje odsouzené materiál na šití látkových výrobků. Odsouzená zhotovila a následně do domova zaslala látkové kabelky, pytlíčky, zástěrky, sukně aj. Odsouzené velmi pomáhá pocit, že i když s dcerou nemůže být a starat se o ni osobně, může ji alespoň touto cestou pomáhat. Zájem o pomůcky pro děti ve Zvíkovecké kytičce je velký. Dcera odsouzené i ostatní děti se vždy na dárky těší a pozitivní zpětná vazba od sociální pracovnice z domova je pro odsouzenou velkou podporou. Před rokem, na začátku první pandemie COVID-19, umožnilo vedení vazební věznice zhotovit a zaslat pro domov také látkové roušky. Za všechny zhotovené látkové výrobky ředitel domova vřele poděkoval. Odborní zaměstnanci jsou velice rádi, že v rámci sociální rehabilitace odsouzené je možnost tuto prospěšnou činnost vykonávat a za podporu děkují vedení vazební věznice.

V současné době probíhá materiální sbírka pro Domov Zvíkovecká kytička mezi zaměstnanci. Následně budou poskytnuté dary domovu předány.

 

red, odborní zaměstnanci

Sdílet článek

Facebook
Platforma X