Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

V předvánočním čase se vězněné osoby v rámci svých volnočasových aktivit zapojily do tvorby vánočních dekorativních předmětů (adventních věnců, papírových ozdob). Vánoční dekorace následně ozdobily kanceláře a společné prostory vazební věznice, nebo byly při návštěvě vězněných osob předány blízkým osobám.

Ve středu 18. prosince navštívili vazební věznici zástupci církví, kteří popřáli vězněným osobám klidné svátky, pomodlili se s nimi a předali jim drobné balíčky. Na štědrý den se vězněné osoby mohli zúčastnit štědrovečerní bohoslužby ve vězeňské kapli a dne 25. prosince na 1. svátek vánoční navštívili vybraní odsouzení v doprovodu vězeňského kaplana mši v kostele svatého Filipa a Jakuba v městské části Nové Sady v Olomouci.

Vánoční svátky jsou ve vazební věznici spojeny nejen s duchovním rozměrem, ale také se společnými sportovními aktivitami vězněných osob konanými na tělocvičně, popřípadě přímo na jednotlivých oddílech/odděleních. Také letos opustili vazební věznici na vánoční svátky v rámci přerušení výkonu trestu odnětí svobody nebo návštěvy vybraní odsouzení, kteří si během roku plní veškeré své povinnosti a zodpovědně vykonávají úkoly v rámci svého pracovního zařazení. Tito vybraní odsouzení strávili vánoční svátky se svojí rodinou a mohli tak upevnit své pozitivní sociální vazby jako jeden z cílů programu zacházení v oblasti utváření vnějších vztahů.

 

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X