Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

Ve dnech 9. – 11. května 2018 jsme opět zavítali na pracovní návštěvu do Ústavu na výkon väzby a výkon trestu odňatia slobody Banská Bystrica. Hlavním předmětem návštěvy partnerské věznice bylo srovnání vězeňských systémů v České a Slovenské republice, konkrétně pak výměna pracovních zkušeností v oblasti zacházení s obviněnými a odsouzenými, výměna zkušeností v oblasti ekonomiky a zaměstnávání vězněných osob, evidence vězněných osob a poskytování informací o vězněných osobách a zabezpečení pořádku na soudech úsekem justiční stráže.

Návštěva začala příjezdem do věznice v Banské Bystrici, kde všechny účastníky přivítal ředitel plk. JUDr. Jozef Vajs. Následně jsme shlédli prezentaci o věznici a zúčastnili se její exkurze. Během prohlídky ústavu si účastníci vyměňovali zkušenosti po linii svých úseků.

Druhý den jsme se zúčastnili pracovní návštěvy v ÚVV a ÚVTOS Leopoldov, kde jsme navštívili muzeum a shlédli původní cely sloužící k ubytování politických vězňů. Po pracovním jednání pro nás připravili hostitelé i kulturní program, a to prohlídku historického hradu Červený Kameň.

Poslední den jsme vyhodnotili průběh návštěvy a konstatovali, že návštěva splnila naše očekávání a účel. Obě strany shledaly předání zkušeností jako přínosné.

 

Ing. Eva Gürbüz vedoucí oddělení správního

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X