Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

Ve Vazební věznici Olomouc byly v roce 2019 vynaloženy finanční prostředky v celkové výši téměř 23 mil. Kč na realizaci investičních akcí a oprav s cílem zlepšování technického stavu budov a zařízení, zlepšování pracovního prostředí zaměstnanců, ale také zvyšování úrovně prostor pro vězněné osoby.

V loňském roce byly ve vazební věznici realizovány investiční akce „výstavba zakázaného pásma“, „rozšíření videoústředny PTV“ a „nákup zubní soupravy“ v celkové výši 4.128 tis. Kč. V realizaci jsou investiční akce „rekonstrukce otopné soustavy (EED)“, „rekonstrukce výtahů“, „rozšíření vnějšího zabezpečení“ a „neprůstřelné okno“.

Dále byly v roce 2019 uskutečněny opravy financované generálním ředitelstvím v souladu s Plánem oprav odboru logistiky. Takto byly dodavatelsky provedeny oprava střechy prádelny, oprava hydroizolace ohradní zdi, oprava koncentrátoru řídícího počítače a zpracovány projektové dokumentace oprav elektroinstalací v různých objektech.

Vlastní středisko údržby s pracovně zařazenými odsouzenými vykonávalo rekonstrukce kanceláří, ubytovny, cel, víceúčelových místností, dále výrobu a instalaci předokenních mříží na cely, zřízení výběhu pro služební psy, zřízení přístupového chodníku k brance plotu zakázaného pásma, opravu elektroinstalace prádelny, výměnu osvětlení na chodbách, opravy omítek a další. Na financování nákupu materiálu pro realizaci těchto oprav byly použity jednak finanční prostředky poskytnuté odborem logistiky generálního ředitelství a dále také prostředky z rozpočtu věznice.

V roce 2020 budou pokračovat realizace již registrovaných investičních akcí a schválených oprav. Středisko údržby bude dále pokračovat v pracích na zlepšování pracovních podmínek pro zaměstnance opravami a rekonstrukcemi kanceláří, dozorčích stanovišť, společných i specializovaných prostor vazební věznice.

Sdílet článek

Facebook
Platforma X