Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

OLOMOUC 24. listopadu (VS ČR) – Dne 22. listopadu se osmnáct příslušníků a občanských zaměstnanců Vazební věznice Olomouc zapojilo do dalšího ročníku projektu Hromadné darování krve s Vězeňskou službou ČR.

Opět po roce tak na Transfuzním oddělení Fakultní nemocnice Olomouc darovali krev a krevní plazmu. Připojili se tak ke svým kolegům z dalších organizačních jednotek, kteří v rámci tohoto projektu v průběhu měsíců října a listopadu darují krev v sedmi odběrových centrech napříč celou republikou. Cílem projektu je pomoci nemocničním zařízením s aktuálním nedostatkem krevních zásob, které se i vlivem epidemie onemocnění Covid-19 dlouhodobě snižují. Přitom s rozvojem léčebných metod potřeba krve a krevní plazmy stále roste.

Doplňujeme i zpětnou reakci z FN Olomouc:

„Chtěli bychom Vám poděkovat za uspořádání hromadného odběru zaměstnanců vězeňské služby. Vše proběhlo v pořádku, účast byla opravdu velká. Velmi si toho vážíme, protože v současné době je velký nedostatek krve v celé ČR. Budeme se těšit na další spolupráci. Vaši zaměstnanci přislíbili v příštím roce další podobnou hromadnou akci.“

 

red

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X