Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

LIBEREC 11. října (VS ČR) – Dnes ráno na transfúzním oddělení Krajské nemocnice Liberec darovalo svoji krev 14 zaměstnanců Vězeňské služby ČR. Kolegové z Vazební věznice Liberec a Věznice Rýnovice tak navázali na předchozí ročníky celorepublikového projektu Hromadného darování krve s vězeňskou službou a rozhodli se svojí kapkou krve přispět k pomoci ostatním.

Mezi zaměstnanci a příslušníky obou věznic je několik zasloužilých a věrných dárců krve, kteří pravidelně chodí na odběry. I letos se podařilo přivést na transfúzní oddělení prvodárce, což se setkalo s velkým ohlasem, neboť právě tyto nováčky nemocnice potřebuje. Uvádí se, že v České republice chybí až 200 000 dárců krve. Cílem akce tak není jen darovat krev, ale také upozornit na její nedostatek a oslovit nové dárce, kteří se pak stanou pravidelnými návštěvníky tohoto oddělení. V průběhu měsíce října se takto do projektu zapojí cca 400 zaměstnanců Vězeňské služby ČR a darují krev ve 20 nemocničních zařízeních napříč celou republikou.

O 4. ročníku projektu Hromadné darování krve s vězeňskou službou se můžete dočíst také na https://www.vscr.cz/clanky/detail/zacal-dalsi-rocnik-darovani-krve-s-vs-cr.

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.