Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

Liberec 26. října (VS ČR) – Na transfúzním oddělení liberecké krajské nemocnice dnes ráno darovalo svoji krev 15 zaměstnanců Vězeňské služby ČR. Kolegové z Vazební věznice Liberec a Věznice Rýnovice tak navázali na předchozí dva ročníky celorepublikového projektu Hromadného darování krve s vězeňskou službou a rozhodli svojí kapkou krve přispět k pomoci ostatním.

Mezi zaměstnanci a příslušníky obou věznic je několik zasloužilých a věrných dárců krve, kteří pravidelně chodí na odběry. Do tohoto projektu se však zapojili i prvodárci, což se setkalo s velkým ohlasem, neboť právě tyto nováčky transfúzní oddělení v současné době potřebuje. Cílem akce tak není jen darovat krev, ale také upozornit na její nedostatek a oslovit prvodárce, neboť v České republice chybí až 200 000 dárců krve. Přitom každý z nás potřebuje za svůj život průměrně 5x krevní transfuzi a 14x lék vyrobený z krve. Díky stále složitějším operacím spotřeba krve neustále roste. Počet dobrovolných dárců naopak dlouhodobě klesá. Lidská krev je navíc jedna z mála věcí, kterou neumíme vyrobit uměle.

O 3. ročníku projektu Hromadné darování krve s vězeňskou službou se můžete dočíst také na https://www.vscr.cz/clanky/detail/3-rocnik-hromadneho-darovani-krve-s-vs-cr-zahajen nebo na https://www.facebook.com/vezenskasluzbacz/, https://twitter.com/CrSluzba.

 

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.