Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

BRNO 15. června (VS ČR) – Dne 9. 6. 2023 se uskutečnil již třetí ročník rybářských závodů o pohár ředitele VVaÚpVZD Brno, a to na krásném dvouhektarovém rybníku v Rajhradě.

V brzkých ranních hodinách zahájil závody ředitel plk. PhDr. Dušan Gáč, MBA, který přivítal 14 závodníků, členy organizační skupiny a přítomné hosty. Pod jeho dohledem si každý ze závodníků vylosoval dvě lovná místa odpovídající rozdělení závodu na dva časové úseky, ve kterých došlo ke změnám pozic a více se tak vyrovnaly podmínky. Po zahajovacím ceremoniálu se pak všichni přesunuli na své první vylosované pozice.

V 8:00 závody odstartoval hlavní rozhodčí Ulbrich Jan. Během prvních pár minut byl na břehu měřen první úlovek a cenu za první rybu závodu si tak zajistil Buzický Petr.

V pravé poledne se všichni soutěžící stěhovali na lovná místa druhého kola. Jedinou výjimkou byl Ondřej Krumbholc, kterému los přidělil stejné místo jako v ranním kole.

Oproti předchozím ročníkům, kdy počasí bylo konstantní a slunečné, tak v tomto závodě bylo počasí jako na houpačce a v odpolední části přišel i zhruba dvouhodinový déšť. Během celých závodů se podařilo zdolat 76 ušlechtilých ryb, které byly rozhodčími pečlivě změřeny a ihned vráceny zpět do vody. Nejdelší z nich, byl kapr měřící krásných 81 cm, kterého ulovil Petr Buzický, který dominoval ve všech vypsaných disciplínách a ovládnul tak třetí ročník závodů. 

V 17:30 ukončila píšťalka hlavního rozhodčího závody a všichni zúčastnění se tak po celodenním boji přesunuli do připraveného zázemí na konečné vyhodnocení. Vyhlášení výsledků jednotlivých kategorií a předání cen pro vítěze si závodníci převzali z rukou ředitele VVaÚpVZD Brno plk. PhDr. Dušana Gáče, MBA a 1. zástupce ředitele plk. Mgr. Alexandra Kislinga. 

Velké poděkování patří také rozhodčím a členům organizačního týmu, kterými byli: vedoucí závodu Zbyněk Oprchal a Tomáš Bábor, dále rozhodčím – Jan Ulbrich, Tomáš Koubek, Jakub Peringer a Lucie Horváthová, kteří se během závodů starali o dodržování pravidel, měření ryb, úlovkovou evidenci, organizaci, občerstvení a také o dodržování pitného režimu pro všechny závodníky a hosty závodu.

Celkové pořadí:

Největší počet ulovených ryb: 

  • 1. Místo – Buzický Petr (23 ryb)
  • 2. Místo – Kloubec Jan (10 ryb)
  • 3. Místo – Uhlíř Jakub (10 ryb)

Nejdelší ulovený kapr: 

  • 1. Místo – Buzický Petr (81 cm)
  • 2. Místo – Krumbholc Dušan (69 cm)
  • 3. Místo – Oprchal Zbyněk (64 cm)

První ulovená ryba závodu: Buzický Petr

Poslední ulovená ryba závodu: Buzický Petr

Autor článku: Zbyněk Oprchal

TB

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.