Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

Brno 14.4.2023 (VS ČR). Brněnská věznice 5.4.2023 nově navázala spolupráci se Střední školou André Citroëna v Boskovicích, která v rámci svých maturitních studijních programů nabízí mimo jiné i obor „Bezpečnostně právní činnost“.

Studenti maturitního ročníku, jejichž kurikulum je zaměřeno zejména na budoucí uplatnění ve státní správě a v ozbrojených složkách, se během návštěvy věznice mohli seznámit se základy práce vězeňské služby, jejími úkoly a související terminologií. V praktické části si návštěvníci prohlédli prostory, kde je vykonávána vazba nebo trest odnětí svobody. Stejně jako tomu bylo i v minulosti v rámci obdobných exkurzí, i nyní byla součástí návštěvy úvodní přednáška s názornou prezentací a praktická ukázka vybavení příslušníků, které si studenti mohli na vlastní kůži i vyzkoušet. Velký zájem opět vzbudil projekt vychovatelky Mgr. Markéty Bendové v podobě besedy s odsouzeným zaměřené na prevenci užívání drog pod názvem: „Drogy nemají happy end“. Samozřejmě nemohla chybět ani náborová kampaň pod vedením zkušené personalistky Bc. Jany Hudečkové. Brněnská věznice tímto poutavým způsobem cílí na potenciální zájemce o zařazení do služebního poměru. Následovala vlastní prohlídka věznice, které se zhostili npor. Mgr. Dušan Raab a Mgr. Zuzana Bratová, kteří jsou za brněnskou věznici garanty těchto akcí. Za zmínku stojí určitě i skutečnost, že v rámci zpětné vazby dva ze studentů ihned projevili vážný zájem o zařazení do služebního poměru po ukončení studia.

Věříme, že nově navázaná spolupráce nejen doplní již tak pestré a zajímavé vzdělávací programy školy, ale povede i k získání nových a velmi dobře připravených zájemců o služební poměr ve VS ČR.  

Autor článku: Mgr. Dušan Raab

TB

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.