Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

Brno 6.8.2022 (VS ČR). V rámci plnění programu zacházení kroužku Společenských her se v měsících červnu a červenci ve VVaÚpVZD Brno uskutečnil šachový turnaj, kterého se zúčastnilo celkem 9 hráčů z řad odsouzených mužů.

Většina zúčastněných se šachům věnuje dlouhodobě, a to nejen v občanském životě, ale i v rámci volnočasových zájmových aktivit, které napomáhají k minimalizaci negativního vlivu prostředí věznice. Pravidla hry tak rozhodně nebyla pro zúčastněné žádnou novinkou a o napínavé herní okamžiky plné zvratů tak nebyla nouze. Za zmínku stojí i fakt, že těžiště organizace turnaje leželo převážně na samotných odsouzených. Hra tedy přispěla nejen k rozvoji logického myšlení, trpělivosti a koncentrace, ale i k prohloubení organizačních a komunikačních dovedností, a zejména k možnosti seberealizace.

Všichni účastníci turnaje byli odměněni ručně vyrobeným mýdlem z kozího mléka, které vyráběli v rámci aktivit chovanci Ústavu pro výkon zabezpečovací detence Brno. Šampióni turnaje získali navíc i diplom.

Autorka článku Mgr. Markéta Bendová

TB

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.