Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

BRNO 20. července (VS ČR) – Na krásném dvouhektarovém rybníku v Rajhradě se dne 18. června 2021 uskutečnil první ročník rybářských závodů o pohár ředitele VVaÚpVZD Brno.

V brzkých ranních hodinách zahájil závody 1. zástupce ředitele VVaÚpVZD plk. Alexandr Kisling, který přivítal bezmála 20 závodníků, členy organizační skupiny a přítomné hosty. Pod jeho dohledem si každý ze závodníků vylosoval dvě lovná místa odpovídající rozdělení závodu na dva časové úseky, ve kterých došlo ke změnám pozic a více se tak vyrovnaly podmínky. Po zahajovacím ceremoniálu se pak všichni přesunuli na své první vylosované pozice.

V 8:00 závody odstartoval hlavní rozhodčí příslušník Jan Ulbrich. Ihned v první minutě byl na břehu měřen první úlovek a v tomto vysokém tempu se odehrávalo celé první kolo.

V pravé poledne se všichni soutěžící stěhovali na lovná místa druhého kola.

I když během celých závodů rybáře sužovaly tropické teploty, které dosahovaly až k 35 ˚C, rybám to nikterak nevadilo. Celou dobu závodů byly při chuti a na břeh se tak i díky výkonům jednotlivých soutěžících podívalo přesně 150 kusů ušlechtilých ryb. Všechny byly rozhodčími pečlivě změřeny a ihned vráceny zpět do vody. Nejdelší z nich kapr měřil krásných 81cm.         

V 17:30 ukončila píšťalka hlavního rozhodčího závody a všichni zúčastnění se tak po celodenním boji přesunuli do připraveného zázemí na konečné vyhodnocení. Vyhlášení výsledků jednotlivých kategorií a předání cen pro vítěze si závodníci převzali z rukou ředitele VVaÚpVZD Brno plk. Dušana Gáče. K této slavnostní události byl přizván i vzácný host, kterým byl emeritní ředitel věznice Brno pan Karel Schmeidler.

Velké poděkování patří také rozhodčím a členům organizačního týmu, kterými byli: vedoucí závodu Zbyněk Oprchal, Jan Ulbrich, Tomáš Koubek, Vojtěch Kocman, Jakub Peringer, Lucie Horváthová a Tomáš Bábor a zaměstnanci oddělení logistiky, kteří se během závodů starali o dodržování pravidel, měření ryb, úlovkovou evidenci, organizaci, občerstvení a v tomto praném dni také o dodržování pitného režimu pro všechny závodníky a hosty závodu.

Celkové pořadí:

Největší počet ulovených ryb: 1. místo – Buzický Petr (44 ryb)

                                                     2. místo – Jeřábková Renata (30 ryb)

                                                     3. místo – Uhlíř Jakub (15 ryb)

Nejdelší ulovený kapr:             1. místo – Oprchal Zbyněk (81cm)

                                                    2. místo – Jeřábková Renata (80cm)

                                                    3. místo – Buzický Petr (79cm)

Autor článku: Zbyněk Oprchal

TB

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.