Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

Brno 30. 11. 2021 (VVaÚpVZD Brno) – Téměř třicet příslušníků a zaměstnanců Vězeňské služby ČR darovalo dnes ve Fakultní nemocnici Brno krev v rámci projektu vězeňské služby „Darujeme krev“.

Cílem tohoto projektu je nejen přivést do odběrových center nemocnic prvodárce a rozšířit tak dárcovskou základnu, ale připomenout se i dárcům, kteří v minulosti chodívali darovat pravidelně. I oni jsou pro odběrová centra důležití, jelikož se v současnosti nemocnice potýkají s chronickým nedostatkem krevních zásob.

Skupinového odběru se dnes ve FN Brno zúčastnili příslušníci a zaměstnanci z VVaÚpVZD Brno, Věznice Břeclav, Věznice Kuřim, Věznice Rapotice a  Věznice Znojmo. Část z účastníků odběru byli prvodárci, jejichž příchod nemocnice vítají, další početnou skupinu tvořili lidé, kteří byli v minulosti pravidelnými dárci a po delší prodlevě se k darování díky projektu vrací.

Všem účastníkům dnešního odběru patří velké poděkování za to, že nejsou lhostejní a snaží se v této nelehké době pomáhat tam, kde je to potřeba.

Mgr. Eliška Hofmanová

Vedoucí sekretariátu ředitele

 

 

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.