Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

BRNO 20.4.2022 (VS ČR) – Zrušení protiepidemických opatření umožnilo v uplynulých 14 dnech náborovému týmu VVaÚpVZD navštívit vybrané střední školy v brněnském regionu. Cílem akce byla distribuce informačních materiálů, prezentace práce příslušníků vězeňské a justiční stráže a zejména nábor nových zájemců z řad studentů maturitních ročníků. I tímto způsobem se VVaÚpVZD snaží mírnit nepříznivou personální situaci v důsledku dlouhodobě neobsazených tabulkových míst.

Vzhledem k trvající generační obměně příslušníků se personalisté Vazební věznice a ústavu pro výkon zabezpečovací detence Brno snaží získat nové uchazeče do služebního i pracovního poměru, mimo jiné i z řad studentů středních škol, zaměřených nejen na bezpečnostně právní činnost, ale i jiných oborů.

Náborový tým složený ze zaměstnanců personálního oddělení, příslušníků oddělení vězeňské stráže a oddělení výkonu vazby a trestu uspořádal pro přibližně 400 studentů maturitních ročníků na čtyřech školách přednášky o práci ve věznici, při kterých jeho členové seznámili studenty s podmínkami přijetí do služebního poměru a s nabízenými benefity.

Součástí přednášek byla také prezentace věznice, ukázka donucovacích prostředků a takticko-balistických prvků. Studenti měli možnost se následně zapojit do živé diskuze, z jejíhož průběhu bylo jasně patrné, že studenty problematika vězeňství velmi zaujala. Zejména poutavě vyložené příklady z praxe vzbudily mezi studenty velký zájem. Tyto akce určitě budeme do budoucna dále využívat pro získávání případných nových zájemců o nesnadnou, ale zajímavou práci ve vazební věznici. Pevně věříme, že tyto akce mají smysl nejen z pohledu personální politiky VS ČR, ale i v rámci prevence sociálně-patologických jevů v regionu.

Autoři textu: npor. Mgr. Dušan RAAB a Mgr. Zuzana BRATOVÁ

TB

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.