Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

BRNO 17. června (VS ČR) – Dne 17. 6. 2022 se uskutečnil druhý ročník rybářských závodů o pohár ředitele VVaÚpVZD Brno, a to na krásném dvouhektarovém rybníku v Rajhradě.

V brzkých ranních hodinách zahájil závody ředitel plk. PhDr. Dušan Gáč, který přivítal 17 závodníků, členy organizační skupiny a přítomné hosty. Pod jeho dohledem si každý ze závodníků vylosoval dvě lovná místa odpovídající rozdělení závodu na dva časové úseky, ve kterých došlo ke změnám pozic a více se tak vyrovnaly podmínky. Po zahajovacím ceremoniálu se pak všichni přesunuli na své první vylosované pozice. 

V 8:00 závody odstartoval hlavní rozhodčí prap. Ulbrich Jan. Během prvních pár minut byl na břehu měřen první úlovek a celé první kolo byli ryby velmi aktivní.

V pravé poledne se všichni soutěžící stěhovali na lovná místa druhého kola. Jedinou výjimkou byl Zbyněk Oprchal, kterému los přidělil stejné místo jako v ranním kole.

Během celých závodů přálo rybářům počasí, kdy oproti loňským tropům se teplota pohybovala do 30 ˚C. Během celých závodů se podařilo zdolat 82 ušlechtilých ryb, které byly rozhodčími pečlivě změřeny a ihned vráceny zpět do vody. Nejdelší z nich, byl kapr měřící krásných 92 cm, kterého ulovil Jan Šimerle.

V 17:30 ukončila píšťalka hlavního rozhodčího závody a všichni zúčastnění se tak po celodenním boji přesunuli do připraveného zázemí na konečné vyhodnocení. Vyhlášení výsledků jednotlivých kategorií a předání cen pro vítěze si závodníci převzali z rukou ředitele VVaÚpVZD Brno plk. Dušana Gáče. K této slavnostní události byl přizván i vzácný host, kterým byl emeritní ředitel věznice Brno pan Karel Schmeidler.

Velké poděkování patří také rozhodčím a členům organizačního týmu, kterými byli: vedoucí závodu Zbyněk Oprchal, Jan Ulbrich, Tomáš Koubek, Jakub Peringer, Siegl Petr, Lucie Horváthová, Eliška Hofmanová a Tomáš Bábor a zaměstnanci oddělení logistiky, kteří se během závodů starali o dodržování pravidel, měření ryb, úlovkovou evidenci, organizaci, občerstvení a v tomto praném dni také o dodržování pitného režimu pro všechny závodníky a hosty závodu.

Celkové pořadí:

Největší počet ulovených ryb: 1. Místo – Jeřábková Renata (14 ryb)

                                                     2. Místo – Vláčil Michal (13 ryb)

                                                     3. Místo – Buzický Petr (13 ryb)

Nejdelší ulovený kapr:              1. Místo – Šimerle Jan (92 cm)

                                                     2. Místo – Kubelka Petr (81 cm)

                                                     3. Místo – Jeřábková Renata (78 cm)

Autor článku: Zbyněk Oprchal

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.