Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

PŘÍBRAM 21. června 2023 (VS ČR) – Vaříme spolu je společný projekt OU, PrŠ a MŠ Příbram IV (Pod Šachtami) a SOU VS ČR ŠVS Příbram. Akce v rámci projektu proběhla v prostorách výrobně-vzdělávací haly Věznice Příbram a uskutečnila se pod záštitou Ředitele kanceláře generálního ředitele VS ČR.

Hlavním cílem bylo porovnání úrovně žáků obou škol při společném vaření ve cvičné kuchyni ve věznici. Dalším záměrem bylo sdílení zkušeností a motivace žáků do dalšího učení. Ze strany příbramské školy byli vybráni tři žáci, kteří v nelehkých podmínkách pod dozorem učitelů vařili své menu. ŠVS zastupovali dva žáci na vaření a dva žáci jako obsluha, vše pod vedení učitelek ŠVS.

Menu školy v Příbrami se skládalo z Chlebíčku s pomazánkou z řepy, Kulajdy se zastřeným vejcem, Těstovinového salátu s kuřecím masem a Ovocného moučníku. Menu ŠVS mělo podtext „Brambory v české kuchyni“ a složeno bylo z Bramboračky, Bramborového salátu a dezertu Krkonošská natřásanka.

Celý den se nesl v příjemném a poklidném duchu spolupráce. Při následné degustaci jednotlivých chodů obou škol posoudilo úroveň připravených menu vedení OU, PrŠ, ZŠ a MŠ Příbram IV, vedení SOU VS ČR a zástupci Oddělení výkonu trestu Věznice Příbram.

Závěrem je možné konstatovat, že akce se podařila jak po stránce organizační, tak i po stránce srovnání úrovně připravenosti žáků obou škol, kterou lze označit za velmi dobrou. V úplném závěru je potřeba poděkovat hostům a především žákům, učitelům a vedení OU, PrŠ a MŠ Příbram IV za účast a nasazení v průběhu akce.  

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X