Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

PRAHA 4. května 2023 (VS ČR) – Na konci dubna připravila společnost 3E Praha Engineering a.s. soutěž pro naše žáky. Byly dvě kategorie počítačové kreslení a modelování ve 2D a 3D. Soutěže se zúčastnilo 36 žáků ze školských vzdělávacích středisek Rýnovice, Valdice a Stráž pod Ralskem.

     „Když jsem se poprvé podíval na zadání, pomyslel jsem si, že to nezvládnu,“ popsal svůj první dojem ze soutěže jeden z účastníků. Úkolem bylo vytvořit výkres přírubové tvarovky s odbočkami ve formátu A2. Výkres musel obsahovat nárys, bokorys, řez a detail. Na splnění úkolu měli soutěžící 120 minut. V kategorii 2D zvítězili Valdice a v kategorii 3D zvítězili Rýnovice.

Pro učitele ŠVS Rýnovice nebyla tato soutěž ničím novým. Společnost 3E Praha organizuje soutěž ve znalostech počítačového kreslení a modelování ve 2D a 3D pro běžná učiliště a střední školy s technickým zaměřením již 21 let. V minulosti rýnovičtí žáci soutěžili se žáky běžných škol a pravidelně se umisťovali na předních místech. Učitelé na ostatních ŠVS, kde soutěž probíhala, kvitovali změnu v přístupu k práci přihlášených soutěžících.

Účast v takové soutěži přinese odsouzeným nejen možnost ověřit si své dovednosti a získat motivaci pro další práci, ale také diplom, který od společnosti 3E Praha Engineering a.s. dostanou, jim pomůže lépe získat pracovní místo v oboru. Mohli to brát také jako test, který jim může pomoci i v přípravě na závěrečné zkoušky, které některé čekají za měsíc. Účastníci soutěže se shodli na tom, že soutěž byla výzva, která je opět posunula o kus dál.                           

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X