Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

Praha 3. února 2022 (VS ČR) - Našemu Střednímu odbornému učilišti Vězeňské služby se podařila navázat spolupráce s Masarykovou univerzitou v Brně. Konkrétně s Pedagogickou fakultou. Smlouva o vzájemné spolupráci byla podepsána dne 31. 1. 2022.

„Naši učitelé nesmějí být podobni sloupům u cest, jež pouze ukazují, kam jít, ale samy nejdou.“  Jan Amos Komenský

Tento citát vystihuje smysl naší spolupráce. Studenti, kteří se připravují na výkon povolání učitel, mohou nahlédnout do specifického prostředí se specifickými studenty a může jim to pomoc v osobním rozvoji případně motivovat k práci u nás.

Studenti budou vykonávat praxi ve školském vzdělávacím středisku Kuřim.  Předmětem smlouvy je stanovení povinností účastníků, tak aby byl zajištěn průběh, obsah, rozsah a podmínky výkonu pedagogické praxe studentů Pedagogické katedry Masarykovy univerzity. Studium je v rámci platných vzdělávacích studijních programů akreditovaných Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy České republiky.

Studenti z Masarykovy univerzity budou praxi vykonávat s pověřeným zaměstnancem organizace Středního odborného učiliště, před vysláním budou poučeni o jejich povinnosti nastoupit v den sjednané praxe, o výkonu požadované akce, o dodržování veškerých předpisů vztahujících se k výkonu praxe.

Věříme, že tato spolupráce bude přínosem pro obě strany a bude zajímavá, jak pro studenty Pedagogické fakulty tak pro naše vlastní.

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.