Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

VALDICE 8. ledna 2024 (VS ČR) – Naše školské vzdělávací středisko (ŠVS) ve věznici Valdice pokračuje ve spolupráci s neziskovou organizací VOLONTÉ CZECH, o.p.s. Jejich společný projekt financovaný z Evropské unie je šestidenní kurz svářečských metod. Letos poprvé obsahoval dvě různé svářečské metody.

Kurz se skládá z teoretické výuky, bezpečnosti práce a výuky ve svářečské dílně ŠVS. Za dohledu zkušebního komisaře je kurz zakončený praktickou zkouškou a písemným testem z bezpečnosti práce. Letos obsahoval kromě tradiční metody 135 obloukové svařování tavící se elektrodou v aktivním plynu i metodu 111, obloukové svařování obalenou elektrodou. Nová metoda byla zařazena na přání věznice z důvodu větší využitelnosti v rámci výkonu trestu. Odsouzení si kurz pochvalují a berou ho jako motivaci a záruku pro spořádaný život.

S kurzisty byl spokojen nejen lektor kurzu, ale i zkušební komisař. „Všichni prospěli v písemných testech z bezpečnosti práce na výbornou. Musím ocenit jejich pokroky ve sváření za tak krátkou dobu. Přeji jim, aby pokračovali v tom, co se naučili,“ zhodnotil komisař závěrečné zkoušky.

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X