Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

Praha 2. srpna 2022 (VS ČR) – Náš student závěrečného ročníku získal jednu z hlavních cen na mezinárodní výstavě uměleckých děl vězněných osob a jeho dílo bylo vyfoceno do katalogu výstavy.

Tato výstava má velkou tradici, letos se jednalo už o 31. ročník. Již v minulosti se zde našim žákům ze školského vzdělávacího střediska Všehrdy dařilo. Jejich výtvory tuto soutěž dokonce dvakrát vyhrály.

Tento rok se přihlásilo dílo, studenta ze závěrečného ročníku oboru Dřevařská výroba. Práce na replice historické dámské toaletní skříňce mu trvala zhruba šest měsíců a byla vyrobena ze smrkového dřeva. Tvůrčí záměr a vlastní práce je dílem samotného žáka a kolektivu zbývajících učňů, kteří občas vypomohli při stavbě této historické repliky.

Ocenění také zaslouží jeho učitelé odborného výcviku Jindřich Vorálek a Ing. David Hradecký, kteří jej v průběhu studia naučili, jak pracovat se dřevem. U této práce byli jeho poradci a mentoři, kteří poskytli radu či konzultaci a pomohli tak zrodit dílo, které úspěšně prezentovalo Střední odborné učiliště a věznici Všehrdy na mezinárodním poli.

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.