Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

Praha 7. listopadu (VS ČR) – Naši zaměstnanci, personalistka Mgr. Romana Kudrnová a vedoucí školského vzdělávacího střediska Plzeň Bc. Pavel Kalina, který je zároveň válečným veteránem, byli pozváni na koncert, který připomíná Den válečných veteránů.

Jedenáctý listopad je významný „Den válečných veteránů“ a rovněž je to památný den resortu obrany, ale je to také mezinárodní svátek, během něhož lidé po celém světě vzpomínají na padlé ve válečných konfliktech. Vlastně už dávno nejde jen o jeden pietní akt.  Duch vlčích máků nás každoročně provází od počátku listopadu. Patří k němu i sbírka na pomoc válečným veteránům, kterou pořádá Vojenský fond solidarity. Česká armáda každoročně pořádá u této příležitosti koncert Ústřední hudby AČR, který se konal 1. listopadu ve Dvořákově síni v pražském Rudolfínu. 

Mezi hosty byl rovněž náčelník generálního štábu AČR generálmajor Karel Řehka a 1. náměstek ministryně obrany Mgr. František Šulc, kteří před zahájením koncertu promluvili ke všem, kteří zasedli v hledišti.

Jako poděkování vojákům, kteří po téměř dvacet let sloužili pod vlajkou České republiky v Afghánistánu, zněly Rudolfinem skladby Ennio Morricone, Antonio Vivaldi či signál Večerka, který se troubí k uctění památky padlých. V minulých letech se tohoto koncertu zúčastnili také generál Emil Boček a generál Václav Kuchynka - válečný veteráni a tehdejší ministr obrany Lubomír Metnar.

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X