Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

Praha 31. října 2022 (VS ČR) – Ve čtvrtek 20. října proběhl 11. ročník koncertu 5 Tváří Zdi v Senátu Parlamentu ČR. Této prestižní události se zúčastnil za Střední odborné učiliště vedoucí školského vzdělávacího střediska Mgr. Roman Hlubuček.

Akce byla zahájena ekumenickým modlitebním setkáním. Smyslem události je zviditelnit oblast trestní justice a její potřeby. Je věnována obětem trestních činů a dětem odsouzených rodičů. Svůj životní příběh z období dospívání sdělil mezi zpívanými písněmi jejich autor Radek Banga.

Koncert organizuje Mezinárodní vězeňské společenství, z.s. (MVS) ve spolupráci s Vězeňskou službou ČR (VS ČR). Koncert s rozhovory na téma justice a vězeňství se uskutečnilo pod záštitou Výboru pro zahraniční věci, obranu a bezpečnost a senátora Patrika Kunčara.

Své příspěvky o spolupráci, důležitosti neziskového sektoru přednesli generální ředitel VS ČR Vrchní rada genmjr. Mgr. Simon Michailidis MBA, ředitelka MVS Gabriela Kabátová, náměstek pro řízení sekce vězeňství a resortní kontroly MS ČR PhDr. Petr Dohnal, advokát JUDr. Tomáš Sokol, Soudce Mgr. Petr Černý z Krajského soudu v Českých Budějovicích, dcera rodičů, kteří se nacházejí ve VT, či bývalý odsouzený Pavel, který nyní vykonává funkci faráře v CB.

Sdílet článek

Facebook
Platforma X