Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

RÝNOVICE 2. května 2024 (VS ČR) – Na konci dubna se zúčastnil náš pedagog ze školského vzdělávacího střediska Rýnovice semináře Hrdina všedního dne, podařeného Nadací Pangea, Českou radou dětí a mládeže, prázdninové školy Lipnice a Kanceláří prezidenta republiky.

Seminář se konal v Prezidenském domku na Pražském hradě a zúčastnilo se ho 26 osob. Probíhalo zde hraní rolí v různých společenských a komunikačních situacích, sdílení hodnot, ctností či projevení odolnosti, odpovědnosti a spolupráce.  

Cílem semináře bylo rozšíření povědomí o demokratických principech a předání konceptu občanské zodpovědnosti, kde se každý člověk může odvážně přihlásit ke konkrétnímu malému kroku ve prospěch ostatních. Tato síla jednotlivce má schopnost ovlivnit pozitivní změnu v jeho okolí i ve společnosti. Tímto se naplňuje motto celé akce „Odvážní, odolní a odpovědní lidé tvoří lepší svět!“.

Konečná hra i s metodikou je určená žáků středních škol. Více o semináři a dalších aktivitách Nadace Pangea, která propaguje myšlenky J. A. Komenského na stránkách:  https://nadacepangea.cz/novinky/

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X