Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

Praha 27. června 2022 (VS ČR) – Celkem 26 učňů z oborů Truhlář a Dřevařská výroba, z našeho školského vzdělávacího střediska Všehrdy, vyrobilo dřevěné hračky do projektu Život v kufříku.

„Práce na těchto hračkách naše učně baví, protože přesně vědí, za jakým účelem je vyrábí“ říká vedoucí školského vzdělávacího střediska Mgr. Libor Řezníček.

S nadací LA VIDA LOCA spolupracuje naše školské vzdělávací středisko ve Všehrdech již druhým rokem. Učni vyrábí tyto hračky jako součást části výuky odborného výcviku. Obaly na hračky ušily žačky z učebního oboru Provozní služby ze školského vzdělávacího střediska Světlá nad Sázavou

Každý z učňů měl vyrobit 2 hračky, šikovnější jich zvládli více. Začalo se na nich pracovat v druhém pololetí školního roku. Používalo se výhradně tvrdé dřevo, převážně buk a v menší míře dub a jasan. Všechny hračky byly ošetřeny ekologickými barvami s certifikátem pro styk s potravinami nebo se použil k napuštění bioolej.

Projekt Život v kufříku nadačního fondu LA VIDA LOCA (bláznivý život), neziskové organizace VOLONTÉ CZECH dává opuštěným dětem v kojeneckých ústavech kufřík plný vzpomínek na své narození a první dny svého života bez rodičů.

Lektorka společnosti VOLONTÉ CZECH, paní Iva Barnicová, převzala osmdesát originálních dřevěných hraček, které poputují v kufřících do porodnic a kojeneckých ústavů po celé České republice. Jak vedení školského vzdělávacího střediska Všehrdy, tak i lektorka projektu Život v kufříku, si spolupráci velmi pochvalují a budou v ní samozřejmě i nadále pokračovat.

Dobrých úmyslů není nikdy dost, navíc v tomto případě jde takzvaně o 2v1, kdy děti bez rodičů dostanou své budoucí vzpomínky ve formě první hračky a odsouzení žáci zase dobrý pocit, že ve svém životě udělali také něco pro druhé, potřebné. Co jiného může být více motivační k resocializaci našich odsouzených, než dětský úsměv, na který slyšíme úplně všichni.

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X