Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

PLZEŇ 29. dubna 2024 (VS ČR) – Školské vzdělávací středisko (ŠVS) Plzeň, přijalo pozvání od partnerské školy Odborná škola výroby a služeb (OŠVS) Plzeň, na soutěž odborných škol a učilišť z celé České republiky.

Soutěž probíhala v prostorech nově zmodernizovaného sálu Středního odborného učiliště elektrotechnické Plzeň (SOUE) a byla určena pro žáky učebních oborů kategorie E. Soutěžilo se ve třech oborech, konkrétně v cukrářském, kuchařském a zahradnickém na téma „Pohádky z mechu a kapradí aneb les je náš život“. Letošního ročníku se zúčastnilo 6 družstev cukrářských, 10 kuchařských a 6 zahradnických, a to celkem z osmi krajů naší republiky. Celkově se jednalo se již o 13. ročník soutěže zahradnické, u kuchařů dokonce o 17. ročník.

Celou soutěž zahájila ředitelka OŠVS Plzeň Mgr. Lucie Vodičková společně se zástupcem Plzeňského kraje, vedoucím oddělení organizace školství panem Jaroslavem Sokolem. Poté soutěžící začali pracovat na prvním soutěžním úkolu, na který měli 90 min. Následovala půlhodinová přestávka, poté započali druhý soutěžní úkol. Zadání těchto dvou soutěžních úkolů bylo rozesláno již v propozicích soutěže.

Porota byla vylosována z řad pedagogů zúčastněných škol. U výrobků hodnotila estetiku, hygienická pravidla, techniku provedení, dodržování zadaného tématu, celkový dojem a u kuchařských a cukrářských výrobků proběhla samozřejmě i degustace.

Našim pedagogům se akce líbila, obzvlášť degustace zákusků. Na oplátku se naši zaměstnanci zúčastní na partnerské škole ústních závěrečných zkoušek v rolích předsedy komise závěrečné zkoušky a odborníka z praxe.

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X