Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

RAPOTICE 27. leden (VS ČR). Předáním certifikátů ve Věznici Rapotice byl úspěšně ukončen další běh programu Vězňova cesta pro zdejší odsouzené

Věznice Rapotice se zapojila do projektu Mezinárodního vězeňského společenství (dále jen MVS) „Vězňova cesta“ poprvé v létě roku 2022. V červenci 2022 začal první běh osmitýdenního kurzu, kterého se zúčastnilo celkem 12 klientů z řad odsouzených. Každý týden se účastníci pod vedením lektora MVS Mgr. Petra Dvořáčka, pomocí svědectví promítaných formou DVD a následující diskuse, pokoušeli najít cestu ke své vnitřní změně. Nakonec převzali z  rukou ředitele věznice plk. Mgr. Františka Melichara a rukou koordinátora projektu za MVS Mgr. Františka Míčka certifikáty o úspěšném absolvování. Na základě kladného ohlasu ze strany vězněných osob  byl dne 18.11.2022 zahájen druhý běh tohoto kurzu a dne  27. ledna 2023 proběhl další slavnostní závěrečný  ceremoniál. Tentokráte jej úspěšně absolvovalo dalších 13 klientů z řad odsouzených.

Program pomáhá prolomit cyklus jejich trestné činnosti. Jedná se o další možný proces restorativní justice, která odsouzeným nabízí možnost změnit to, jak vnímají sami sebe, ostatní i Boha. Přináší příležitost prožít uzdravení a odpuštění tím, že se naučí přijímat zodpovědnost za svá rozhodnutí.

MVS v naší věznici také dále působí s programem Andělský strom, v rámci kterého se naši klienti, kteří nemají žádné jiné finanční prostředky, v době vánoční obrací na MVS se svými žádostmi ohledně poskytnutí dárku jejich nezletilým dětem. K tomuto dárku musí přiložit pro dítě i osobní dopis. Cílem projektu je pomoci našim klientům projevit svou lásku a zájem svému dítěti. Veškerou činnost, která nám pomáhá naše klienty kladně motivovat na jejich cestě k opětovnému řádnému navrácení do společnosti po jejich propuštění z výkonu trestu odnětí svobody, v naší věznici vítáme a jsme za ni rádi.

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.