Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

RAPOTICE 22. prosinec (VSČR) Ve Věznici Rapotice byly završeny duchovní aktivity roku 2022 společnou ekumenickou bohoslužbou, která proběhla po pracovní poradě duchovních s vedením věznice ve zdejší návštěvní místnosti

Ve věznicích České republiky je v posledních letech  znatelný trend  rozšiřování duchovních, kaplanských i dobrovolnických služeb. To se daří  i ve zdejší věznici, kdy byl získán další dobrovolný duchovní, který má vysokoškolské teologické vzdělání i specializaci přímo pro vězeňství, kterou absolvoval v doktorském studiu.  V současné době zde tedy působí kromě kaplana čtyři dobrovolní duchovní, kteří zastupují Apoštolskou a Římskokatolickou  církev a Křesťanské sbory. Všichni navštěvují věznici dle zájmu odsouzených 1x měsíčně. Duchovní aktivity probíhají do počtu 15-ti  vězněných osob v místní kapli, při větším zájmu v návštěvní místnosti. Tuto činnost v letošním roce doplnily dva koncerty – koncert Apoštolské církve a vystoupení hudební skupiny Listověj.

  Celoroční působení tohoto druhu bylo završeno Vánoční ekumenickou bohoslužbou v návštěvní místnosti věznice. V programu zazněla přednáška Ing. Vika z Apoštolské církve  na téma Práce s vinou a trestem, místní kaplan přednesl vánoční evangelium a kázal na téma Opuštěné děti , Otec Petr Hošek z Římskokatolické církve navázal na obě témata přednáškou Aplikace víry na život ve věznici a po společné modlitbě udělil všem požehnání.

             Duchovní obdrželi od odsouzeného Miroslava Šandora keramické hrníčky s reliéfem Panny Marie a Spasitele. Všechny citované vstupy prokládal hudbou a zpěvem Ing.Pavel Vik.

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.