Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

RAPOTICE 7. červen (VSČR) Psovod ppor. Radek Urban se psem Dobby Tomanland vybojoval za Věznici Rapotice na Memoriálu Vojtěcha Plačka celkové třetí místo

Ve dnech 30.5. až 1.6. 2023 se v areálu vojenského prostoru Mladkov pod Orlickými horami konal 11. ročník obranářského závodu Memoriál Vojtěcha Plačka, který pořádalo Hlavní velitelství Vojenské policie Praha. Memoriálu se zúčastnili psovodi ozbrojených složek jak z České republiky (Armáda ČR, Vojenská policie, Celní správa, Vězeňská služba), tak i ze zahraničí (Vězeňská služba Slovenské republiky).

Vězeňskou službu České republiky reprezentovali ppor. Radek Urban se psem Dobby Tomanland (Věznice Rapotice) a pprap. Josef Studený se psem Coltem (Věznice České Budějovice).  Závodilo se v disciplínách poslušnosti a obrany revíru v objektu a v lese, přepadení psovoda při pochůzce, zadržení pachatele za snížené viditelnosti a orientace, zadržení prchající osoby a ve velmi oblíbené disciplíně - výtržnost v místnosti.

V široké konkurenci závodníků se naši psovodi neztratili a vybojovali skvělá umístění. Psovod Radek Urban si vybojoval celkové třetí místo a psovod Josef Studený se umístil na krásném sedmém místě.

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.