Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

RAPOTICE 9. září (VSČR) - Vybraní běžci z řad zaměstnanců reprezentovali Věznici Rapotice na šestém ročníku celostátní akce Běh se žlutou stužkou.

Dne 7. září 2021 po dlouhé koronavirové přestávce proběhl šestý ročník Běhu se žlutou stužkou. Akce se za slunečného počasí pořádala na přírodní čtyřkilometrové trati v Praze Řepích. Od půl páté odpoledne závodily štafety sportovců, kteří svojí účastí podpořili integraci lidí s trestní minulostí zpět do společnosti. Organizátoři zaznamenali 663 registrací a na start se postavilo celkem 81 štafet. Za Věznici Rapotice běžela čtyřčlenná skupina složená z příslušníků vězeňské stráže a oddělení prevence a stížností. Šestnáct kilometrů zdolali v čase 1:22:58 a umístili se na pěkném 29. místě. Vítězem letošního ročníku stala čtveřice běžců z Věznice Znojmo.

Šestého ročníku se zúčastnil ambasador projektu, herec a scénárista Petr Čtvrtníček, závod odstartoval herec Václav Neužil, představitel filmového Zátopka, a k dobrým výkonům popřál generální ředitel Vězeňské služby. Před akcí se konal koncert dvou kapel – WSEDĚ a PANKRAT´S BAND. Všichni účastníci obdrželi pamětní medaili.

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.