Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

RAPOTICE, 20. říjen (VS ČR). Není to, jak to vypadá. Návštěvní místnost Věznice Rapotice se stala v pátek dějištěm představení divadelního spolku Ty-já-tr. Odsouzení se zúčastnili interaktivního představení „Peníze nerostou na stromech“.

V pátečních dopoledních hodinách divadelní spolek Ty-já-tr odehrál pro odsouzené ve zdejší věznici divadelní představení „Peníze nerostou na stromech“. Jde o interaktivní inscenaci na podporu finanční gramotnosti. Herečky a pedagožky Radka Tesárková a Monika Jirásková se ve svém vystoupení věnovaly oblasti dluhových pastí a následných exekucí. Odsouzení sami se stali divadelními herci, kdy je aktérky vhodně vtáhly do děje. Ve vězeňském prostředí se jedná zatím o ojedinělý způsob vzdělávání touto vhodnou a nenásilnou formou. Odsouzený si sám na sobě vyzkouší nepříjemné situace, do kterých se může dostat při nerozvážném nakládání s finančními prostředky.

Představení se stalo dobrým doplňkem některých aktivit Programu zacházení, jako jsou například: Základy finanční gramotnosti, Diskusní klub, Dluhové poradenství, Základy viktimologie a další.

Vystoupení divadelního spolku ve Věznici Rapotice domluvili a zorganizovali sociální pracovníci Bc. Petr Žalud a Mgr. Jana Dvořáčková. O hudební doprovod se postaral Petr Tesárek.

 

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.