Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

RAPOTICE 4. dubna (VS ČR) - První odsouzení ze zdejší věznice zdárně ukončili nový resocializační program „Motivátor“.

Celkem deset vězněných osob ze třinácti vybraných  obdrželo certifikáty o úspěšném absolvování nového resocializačního programu „Motivátor“, který pilotně odstartoval v  České republice. Program je součástí projektu „Snižování rizik odsouzených prostřednictvím intervenčních programů“, který je financován z Norských fondů. Cílem a hlavní myšlenkou tohoto úsilí je změna myšlení pachatelů opakované trestné činnosti, přehodnocení životních cílů a přání a stanovení své budoucí životní cesty. Snahou je, aby  odsouzení sami zjistili, že je v jejich  silách svoji budoucnost změnit.

Tyto první dva běhy pro svoji činnost prozatím využili stávající učebny ve věznici. V jejich průběhu však byly dokončovány nové prostory, jejichž kolaudace proběhla v březnu 2023. V následujícím období budou dovybaveny potřebným nábytkem, zařízením a technikou. V současné chvíli jsou již téměř připraveny k provozu. Lektoři tohoto programu jsou čtyři specialisté oddělení výkonu trestu, kteří byli ve dnech od 23. května do 3.června 2022 k vedení programu vyškoleni v Akademii norské vězeňské služby KRUS v Lillestrøm, poblíž hlavního města Norska Osla.

V měsíci květnu budou vybráni další odsouzení, kteří se budou moci zúčastnit následujících běhů programu „Motivátor“,  a to již v nové moderní učebně se svým zázemím.

 

 

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.